Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Αναθεώρηση 88

Δυο διορθώσεις:
1. Στην ΕΙΣΑΓΩΓΗ
Στο παρακάτω παρόλο που βάζαμε το ελληνικό ερωτηματικό η γραμμή άλλαζε στην Εισαγωγή. Τώρα διορθώθηκε

Α$="Κάτι:"
ΤΥΠΩΣΕ Α$;
ΕΙΣΑΓΩΓΗ Α
ΤΥΠΩΣΕ Α$;
ΕΙΣΑΓΩΓΗ "", Α

2.
Στο παρακάτω οι αριθμοί φαίνονται, αν και πολύ γρήγορα, βάσει του ρυθμού ανανέωσης, εξ ορισμού το 25 (.025 χιλιοστά του δευτερολέπτου) και στη νορμάλ ταχύτητα (Γρήγορα)
Δοκιμάστε και με τι τρεις ταχύτητες. (έχω βάλει και τις εντολές που ελέγχει κανείς το χρόνο που εκτελεί κάτι - ο οποίος αλλάζει αν έχουμε "φόρτο" από άλλα προγράμματα που τρέχουν ταυτόχρονα).

 Θέσε Αργά
\\ Θέσε Γρήγορα
\\ Θέσε Γρήγορα !
Αναλυτής
Για Ι=1 Έως 1000
Τύπωσε Ι
      Επόμενο Ι
Α=Φόρτος
Αναλυτής
Για Ι=1 Έως 1000 {
      Τύπωσε Ι
}
Α1=Φόρτος
Αναλυτής
Για Ι=1 Εως 1000
      Τύπωσε Ι
Επόμενο Ι
Α2=Φόρτος

Αναλυτής
Για Ι=1 Εως 1000 {
      Τύπωσε Ι
}
Α3=Φόρτος
Τύπωσε Α, Α1, Α2, Α3

3. Τα βασικά για το Περιβάλλον
Για όσους θέλουν να το δουν να τρέχει και δεν έχουν χρησιμοποιήσει την Μ2000, ας κάνουν την απλή εγκατάσταση (αντιγραφή των δυο αρχείων σε Windows, δείτε στη σελίδα πιο πάνω), ας ξεκινήσουν την εφαρμογή, ας γράψουν το Σ Α και να επικολλήσουν το παραπάνω. Μετά με Esc βγαίνουμε από τον διορθωτή και με το Α και Enter ξεκινάμε το πρόγραμμα που επικολλήσαμε!
Με σώσε όνομα σώνουμε και με φόρτωσε όνομα το διαβάζουμε πάλι. Με Νέο καθαρίζουμε αυτό που έχουμε ήδη. Με Καθαρό καθαρίζουμε τυχόν γενικές μεταβλητές και πίνακες που κάναμε εκτός τμημάτων. Με Άδειασε κάνουμε κενό το σωρό τιμών. Με τέλος τερματίζουμε το περιβάλλον.


Υ.Γ.
Ακόμα παρατηρήθηκε κατά το σώσιμο, σε ήδη σωσμένο, σπανίως, να κολλάει το περιβάλλον στα 7. Θα κάνω κάποιες αλλαγές στην επόμενη αναθεώρηση! (Στα Xp δεν έχει κανένα πρόβλημα).
Στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε είχε σβηστεί το bck αρχείο, αλλά δεν προχώρησε στην μετανομασία  σε bck και μετά σε σώσιμο το νέο με κατάλληξη gsb (η Μ2000 κρατάει back up αρχείο το προηγούμενο δηλαδή αλλάζοντας την κατάληξη από gsb σε bck).
Ειναι δύσκολο να διορθωθεί ένα πρόβλημα που δεν παρουσιάζεται πάντα, και έτσι δεν μπορεί να αναπαραχθεί για να κατανοηθεί, άρα να επιλυθεί! Πάλι θα ψάξω για κάποια βοηθητική εντολή που απλά θα φέρνει την κατάσταση σε ασφάλεια (όπως έκανα για την CreateFileW)

 Το πρόβλημα λύθηκε στην αναθεώρηση 89 (εξετάστηκε σε αρκετούς υπολογιστές Window 7 Home  & Premium).
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

You can feel free to write any suggestion, or idea on the subject.