Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Δοκιμή της έκδοσης 7 αναθ 18 σε Windows 7








Σήμερα έκανα δοκιμή σε κανονικά Windows 7 Home Premium. Από την σελίδα αυτή κατέβασα το zip αρχείο, έβγαλα τον αποκλεισμό (από τις ιδιότητες του αρχείου με δεξί κλικ), το άνοιξα και έβαλα τα αρχεία σε έναν φάκελο και έτρεξα το setup.
Μετά από τα προγράμματα στο μενού επιλογής βρήκα το M2000 programming language και εκεί υπάρχουν δυο επιλογές, η μία κάνει εγκατάσταση του πιστοποιητικού αυθεντικού κώδικα και η άλλη τρέχει το περιβάλλον Μ2000 Environment.

Έτρεξα το περιβάλλον και ακολούθησα τις οδηγίες (όπως τις έγραψα στην προηγούμενη ανάρτηση). Μάλιστα όλη αυτή την ώρα που γράφω αυτή την ανάρτηση βλέπω από πίσω (στα διάφανα τμήματα το explorer την εναλλαγή λουλουδιών...


Για το πιστοποιητικό ρίζας.
Η εγκατάσταση πιστοποιητικού είναι χρήσιμη για τα Windows για να μην τρέξει κάποιο μη αποδεκτό πρόγραμμα κατά λάθος. Το επιλέγουμε και πατάμε Install Certificate. Εμφανίζεται ο Wizard, και εμείς επιλέγουμε το Place all certificates in the following store. Κάνουμ κλικ στο Browse και επιλέγουμε Trusted Root Certifications Authorities. Κλείνουμε και πατάμε Next και Finish.

Μια απλή εξήγηση:
Το πιστοποιητικό που βάζουμε είναι το δημόσιο κλειδί που έχω φτιάξει από ένα ζεύγος κλειδιών δημόσιου και ιδιωτικού. Κάθε εφαρμογή χρειάζεται ένα πιστοποιητικό που να έχει εκδοθεί από μια έμπιστη πηγή. Ο υπολογιστής έχει διάφορα δημόσια κλειδιά, συνήθως επιχειρήσεων στις οποίες πληρώνει κανείς για να πάρει ένα πιστοποιητικό. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να εγκαταστήσουμε ένα οποιοδήποτε δημόσιο κλειδί. Αυτό που παρέχω λοιπόν είναι της τάξεως Root. Δηλαδή δεν χρειάζεται αναφορά σε άλλο. Οι εφαρμογές έχουν δικό τους πιστοποιητικό με αναφορά σε άλλο. Αυτό το άλλο το παρέχουμε και τελειώνει η υπόθεση. Ουδείς μπορεί να παράγει πιστοποιητικά με τη γνώση μόνο του δημόσιου κλειδιού. Χρειάζεται το ιδιωτικό κλειδί. Το πιστοποιητικό ρίζας βγαίνει για πέντε χρόνια, ενώ της εφαρμογής για ένα. Αν περάσει η πενταετία το πιστοποιητικό δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί (ως δημόσιο κλειδί) για εγκατάσταση. Το ίδιο συμβαίνει και στο πιστοποιητικό της εφαρμογής, απλά αυτό νοιάζει τον παραγωγό της εφαρμογής, διότι αν έχει περάσει ο χρόνος του τότε δεν μπορεί να "σημάνει" (μαρκάρει) την εφαρμογή (δεν το χρησιμοποιεί το σύστημα, το θεωρεί ληγμένο...)
ΓΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

You can feel free to write any suggestion, or idea on the subject.