Τετάρτη 11 Απριλίου 2018

Έκδοση 9.3 (Πασχαλινή)

Σε αυτήν την έκδοση μπήκαν πολλά, τα οποία θα δειχθούν σε επόμενες αναρτήσεις. Εδώ η κύρια αναφορά θα γίνει γενικά, και χωρίς σειρά σπουδαιότητας:

1. Χρήση Png, με διαφάνεια, τόσο σαν εικόνες όσο και σαν sprites (διάφανα).

2. Χρήση της εντολής Smooth On  (Off) ή Ομαλά Ναι (Όχι) για τα γραφικά όπου οι γραμμές γράφονται με χρωματική εξομάλυνση σε σχέση με τα ήδη τυπωμένα. (anti-aliasing).

3. Χρήση των Διαρθρώσεων για εικόνες (φορτώνονται ως αρχεία, και χρησιμοποιούνται απευθείας σαν να ήταν αρχεία από το δίσκο).

4. Ανανέωση στις φόρμες χρήστη. Όλες οι φόρμες τώρα έχουν τίτλο στην γραμμή εργασιών (task bar) ενώ παλιά μοιράζονταν τον ίδιο τίτλο. Όλες οι φόρμες έχουν Minimized, Maximized (αν μεγαλώνουν), και μπορούν να εμφανίζουν εικονίδιο και μενού επιλογών στην επικεφαλίδα.

5. Δείκτες στις Ομάδες. Μέχρι πριν την 9.3 δεν μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε δείκτες σε ομάδες. Έπρεπε να βάζαμε μια ομάδα σε ένα στοιχείο πίνακα και να χρησιμοποιούσαμε το δείκτη του πίνακα. Θα δούμε παραδείγματα για το πώς βγαίνουν δείκτες σε ομάδες και πώς χρησιμοποιούνται σε επόμενες αναρτήσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

You can feel free to write any suggestion, or idea on the subject.