Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019

Αναθεώρηση 4 Έκδοση 9.9

Ανέβηκε όση εργασία έχω κάνει μέχρι τώρα στην Μ2000. Ενημερώθηκε και το Dropbox (δεν είχε ενημερωθεί στην αναθεώρηση 3, αλλά υπάρχει στο github για κατέβασμα χωριστά - το master είναι στο 4).

Μπορεί κανείς να δοκιμάσει να γράψει αραβικά ή ισραηλινά (εβραϊκά) στον διορθωτή προγράμματος. Στο info αρχείο υπάρχει το RTL παράδειγμα. Οπότε καλό είναι να κάνουμε το εξής όταν απεγκαταστήσουμε τη προηγούμενη έκδοση και εγκαταστήσουμε την νέα:

Dir Appdir$
load info
(press F1 to save to the info.gsb to user folder)

Έτσι πατώντας το F1 θα σώσουμε το info με όλα τα προγράμματα, στο φάκελο του χρήστη. Την επόμενη φορά θα γράψουμε Load Info και θα φορτώσει από το φάκελο χρήστη.

Οι φόρμες μπορούν να δείξουν αραβικά, αλλά το στοιχείο Κείμενο (EditBox) προς το παρόν εμφανίζει σωστά το κείμενο αλλά δεν έχω φτιάξει το κώδικα όπως στον editor στη κονσόλα για να μετακινείται προς τα πίσω ο δείκτης...και επιπλέον για να μεταφέρουμε με το ποντίκι το δρομέα σωστά πάνω στο RTL κείμενο. Ανοίξτε με το Edti RTL το πρόγραμμα με τα αραβικά και εβραϊκά, και από την αρχή του κειμένου κρατήστε πατημένο το δεξί βελάκι να δείτε πως θα κινηθεί ο δρομέας!

Οι διορθωτές απέκτησαν ένα χαρακτηριστικό που μου άρεσε από άλλους editor, όπως το να ξεκινάμε από την έστω 14 θέση του δρομέα, και μετακινώντας μόνο με τα άνω και κάτω βελάκια δεν αλλάζει η θέση του δρομέα, παρά μόνο φανερά αν η γραμμή έχει λιγότερους χαρακτήρες από 14, και έτσι αν ξαναγυρίσουμε στην ίδια γραμμή θα πάει ο δρομέας στη θέση απ΄όπου ξεκίνησε. Αν μεταφέρουμε με το ποντίκι ή με τα βελάκια αριστερό ή δεξί, τότε αλλάζουμε τη θέση και τη φανερή και την πραγματική. Όταν κάνουμε επικόλληση τότε αυτή γίνεται στη φανερή θέση (εκεί που αναβοσβήνει ο δρομέας). Επίσης το ίδιο γίνεται όταν πατάμε το Tab.

Καλά Χριστούγεννα, Καλές Γιορτές!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

You can feel free to write any suggestion, or idea on the subject.