Κυριακή 4 Ιουνίου 2017

Αναθεώρηση 8 (Έκδοση 8.8)

Σε αυτήν την αναθεώρηση έφτιαξα τον διάλογο (φόρμα) επιλογής φακέλων/αρχείων/εικόνων να μπορεί να δουλεύει χωρίς διακοπές σε νήματα, όταν ανοίγει από φόρμα (πολύπλοκο..κάπως). Η δυσκολία ήταν ότι η φόρμα θα ανοίξει κατά την εξυπηρέτηση του γεγονότος και αυτό σημαίνει ότι μπορεί να τρέχει εκείνη τη στιγμή νήμα ή όχι (εκτελείται παράλληλα και ο κώδικας του νήματος και ο κώδικας της εξυπηρέτησης γεγονότος). Τώρα λειτουργούν κανονικά τα νήματα και όταν ακόμα επιλέξουμε στο διάλογο επιλογής φακέλων να δείξει τρια ή όσα υπάρχουν επίπεδα φακέλων, η αναζήτηση φακέλων δεν σταματάει τα νήματα. Εκτός από αυτή την περίπτωση, τώρα λειτουργεί και για διακοπή (πχ αν κλείσουμε το διάλογο πριν ολοκληρώσει την αναζήτηση φακέλων, την παρατάει)

Επίσης η εντολή  LoadDoc ή Φόρτωσε.Έγγραφο μπορεί να πάρει ένα αρχείο κειμένου (δοκιμάστηκε με 42k παραγράφους από αρχείο bas το οποίο χρωματίστηκε όταν περάστηκε σε EditBox της Μ2000), και είτε να το σταματήσουμε είτε να λειτουργούν τα γεγονότα στην φόρμα, ενώ πριν ο έλεγχος γύρναγε μετά  τη φόρτωση/αναδίπλωση παραγράφων/χρωματισμό.

Επίσης μικρές διορθώσεις, όπως για τα αρχεία gsb, με τμήματα και συναρτήσεις, που σώνουμε κωδικοποιημένα, και τα φορτώνουμε επίσης με δικό μας ή τον στανταρ κωδικό.

Επίσης η τύπωσε με το ? τώρα μπορεί να δει τις ελληνικές λέξεις/αναγνωριστικά (ειδικά για την Τύπωσε, όπως φόντο, πάνω, υπό και μέρος), γιατί διαβάζει λέξεις και στις δυο γλώσσες (παλιά το ? γύρναγε την επιλογή γλώσσας τα αγγλικά και οι ελληνές παραλλαγές της τύπωσε με αυτόν τον χαρακτήρα δεν λειτουργούσαν)

Στο http://alkisg.mysch.gr/steki/index.php?topic=7138.msg80626#msg80626 έχει γίνει μια συζήτηση για τη ΓΛΩΣΣΑ του σχολείου, όπου το βήμα 0 κάνει την "Για" να μπαίνει σε βρόχο ατέρμων.
Η Μ2000 πάντα εκτελεί μια φορά το μπλοκ της Για ακόμα και με μηδενικό βήμα. Πριν ξεκινήσει η εκτέλεση ο δειρμηνευτής ξέρει πόσες επαναλήψεις θα κάνει. Η μεταβλητή ελέγχου δεν είναι θεατή στο προγραμματιστή. Είναι όμως μια μεταβλητή που έχει επιλέξει ο προγραμματιστής και η οποία ενημερώνεται σε κάθε επανάληψη από την πραγματική μεταβλητή ελέχου. Ετσι δεν μπορούμε να αλλάξουμε την μεταβλητή ελέγχου (αλλάζουμε μόνο τη μεταβλητή για την τρέχουσα επανάληψη)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

You can feel free to write any suggestion, or idea on the subject.