Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021

Τεύχος περί Προγραμματιστικών Υποδειγμάτων (νέο)

Στο σύνδεσμο παρακάτω βρίσκεται ένα τεύχος (35 σελίδες - ήταν 21) με αναφορά σε πέντε προγραμματιστικά υποδείγματα, Έχει και άλλα η Μ2000, αλλά εδώ μας ενδιαφέρουν αυτά τα πέντε: Ο αδόμητος προγρμματισμός, ο δομημένος, ο τμηματικός και ο προγραμματισμός με αντικείμενα.

Υπάρχουν παραδείγματα που δείχνουν μερικά πράγματα για το καθένα. Αυτό που δείχνω έχει να  κάνει με την χρησιμότητα του κάθε υποδείγματος. Δεν υπάρχει κανένα άχρηστο υπόδειγμα. Όλα έχουν την αξία τους. Εννοείται ότι εδώ γίνεται χρήση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της Μ2000. Το ότι έχει κάτι το ιδιαίτερο η γλώσσα δεν είναι και κάτι το υπερβολικό. Στο rossetacode.org  υπάρχουν πάνω από 800 γλώσσες και όλες αυτές έχουν κάτι το ιδιαίτερο!

Η ιδέα εδώ δεν είναι να μάθει κανείς κάτι που έτσι και αλλιώς το μαθαίνει στη χρήση, όχι από το βιβλίο. Το βιβλίο (Τεύχος για την ακρίβεια) στοχεύει στο να δημιουργήσει ιδέες και ίσως κάποιες αντιλήψεις να τις επαναπροσδιορίσει. Κάποιος μπορεί να διαφωνεί με αυτά που γράφω επειδή μπορεί να έχει καταλάβει κάτι άλλο. Αξίζει όμως να δούμε και τι καταλαβαίνει κάποιος άλλος, γιατί κάτι θα μας παρακινήσει για μια δεύτερη ματιά ή σκέψη.

Προστέθηκαν 14 σελίδες ακόμα!

 Μ2000 Προγραμματιστικά Υποδείγματα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου