Πέμπτη 8 Αυγούστου 2019

Αυγουστιάτικες Καταστροφές!

Τα κακά νέα!
Πριν δυο μέρες χάλασε ο βασικός μου υπολογιστής. Μάλλον έχει καεί η CPU (AMD 6100 FX). Οι σκληροί δίσκοι είναι εντάξει, και επειδή το βασικό σύστημα είναi Ubuntu 64bit, αρκεί να πάρω ένα νέο motherboard με ένα 64bit επεξεργαστή και το σύστημα θα δουλέψει ξανά. Λόγω όμως της μετακόμισης στην Αθήνα, μάλλον θα αργήσω να προβώ σε αγορά!

Τα καλά νέα!
Έχω ένα παλιό λάπτοπ χωρίς οθόνη (είναι μόνο το ένα μέρος, το πληκτρολόγιο!). με AMD Sempron (32bit), μ68ε XP και με Windows 7, και προς το παρόν έχει μόνο 768 MByte Ram., και το έβαλα στη θέση του χαλασμένου υπολογιστή!

Βρήκα ότι ο UC Browser, λειτουργεί καλύτερα, για μικρή μνήμη. http://www.ucweb.com/desktop/ ο οποίος χρησιμοποιεί μια παλαιότερη μηχανή του Chrome, βελτιστοποιημένη.

Σχετικά με τη Μ2000:
Στον παλιό υπολογιστή έβαλα την VB6 και την SP6 αναβάθμισή της (σε λειτουργικό Windows 7) και διόρθωσα ένα λάθος στο repo της Μ2000 στο GitHub, ένα αρχείο (το  RecDir.Cls) ήταν σε παλαιότερη έκδοση, με συνέπεια να μην γίνεται compile το dll της Μ2000.

Κατέβασα το GitKraken ως git client. Το πρώτο πρόβλημα που βρήκα ήταν ότι δεν έβγαζε εικονίδιο για εκτέλεση! Τελικά πρέπει κανείς να ανοίξει αυτό %localappdata%\gitkraken  και να επιλέξει το φάκελο app-6.0.1  (ή όποιο άλλο νούμερο του δίνει) από όπου θα φτιάξει μια συντόμευση για το gitkraken.exe. Με χρήση αυτού του προγράμματος ανέβασα στο github το νέο αρχείο του RecDir.Cls.

Στην αρχή βγαίνει ένα εικονίδιο, και αργεί λίγο να φορτώσει (αλλά τρέχει σε 32bit).

Και μετά ανοίγει μια σελίδα όπως αυτή (έχει ήδη το κωδικό μου για να συνδέεται με το GitHub).


Εγκατάσταση VB6.
Χρησιμοποίησα το WinCDemu για να βάλω το ISO της VB6 σε εικονικό CD. Το καλό με αυτό το πρόγραμμα είναι ότι συνδέει πάλι το εικονικό CD σε περίπτωση επανεκκίνησης.
Η VB6 είναι η Enterprise Edition. Πρέπει να αναβαθμιστεί σε Service pack 6 μετο αρχείο Vs6sp6.exe
Σε περίπτωση που κάποιος βρει τα παραπάνω και έχει χάσει το κλειδί πρέπει να γράψει το εκατόν δέκα στο πρώτο κουτάκι και από το ένα ως το επτά στο δεύτερο.

Για να τρέξουμε την Μ2000 μέσα από το περιβάλλον της VB6 πρέπει να τρέξουμε το πρόγραμμα που φτιάχνει το m2000.dll, το Μ2000vbp, και μετά να τρέξουμε το m2000.exe το οποίο φορτώνει το dll. Το ωραίο εδώ είναι ότι μπορούμε να διορθώνουμε το κώδικα μέσα στο περιβάλλον της VB6 ενώ χρησιμοποιείται ως dll από το m2000.exe. Μπορούμε ακόμα και το m2000.exe αντί να το τρέξουμε απ ευθείας, να ανοίξουμε το mexe.vbp σε δεύτερο περιβάλλον της VB6, οπότε τρέχουμε από εκεί και έτσι μπορούμε ταυτόχρονα να κάνουμε debugging και στα δυο περιβάλλοντα (τα οποία συνδέονται). Ο μόνος περιορισμός που υπάρχει κατά το debugging είναι ότι δεν μπορούμε να καλέσουμε το m2000.dll δυο ή περισσότερες φορές.  Πράγμα που γίνεται όταν έχουμε φτιάξει το m2000.dll, και το καλούμε εκτός περιβάλλοντος vb6. Όταν τρέχει το m2000.exe εκτός του vb6 περιβάλλοντος, έχει αυξημένο μέγεθος σωρού επιστροφής. Το m2000.dll φορτώνεται στο χώρο του m2000.exe και στo ίδιο νήμα, δηλαδή με τον ίδιο αυξημένο σε μέγεθος σωρό επιστροφής.  Αν γράψουμε Έλεγχος ή Monitor στη γραμμή εντολών της  Μ2000 θα μας δείξει τον υπολογιζόμενο αριθμό κλήσεων - αναδρομής των τμημάτων και των συναρτήσεων.

Εικόνα με την επιστροφή της Monitor (φαίνεται μέρος της κονσόλας της Μ2000)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

You can feel free to write any suggestion, or idea on the subject.